Apparitions dans le bois de Gesly
Sota aquest títol s'engloben dues propostes fetes arran de L'Essai, una petita comunitat intencional de caràcter anarquista que es va assentar a prop de la població d'Aiglemont a principis del segle XX.

La primera peça o activació de l'espai parteix d'una sèrie de dotze postals que s'editaren i distribuïren a l'època entre les persones afins per tal de recaptar diners per al projecte. En aquestes s'establia un relat sobre el creixement de l'Essai, que anava des de la construcció de la primera cabana fins a la creació del llac artificial i l'edificació de cases i tallers. Seguint aquesta retòrica, es genera una sèrie de dotze fotografies que retraten l'espai avui dia.

Durant la curta vida de l'Essai, s'hi arribà a editar un diari anomenat Le Cubilot, el qual cercava difondre les idees en les quals es fonamentava la comunitat i també què s'hi feia i qui la visitava. Reprenent l'estil directe i proselitista d'aquella publicació es varen dur a terme una sèrie d'intervencions al bosc de Gesly. Mitjançant cartells, es van marcar els escenaris d'aquella breu utopia política com a memorial efímer.

Amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el Centre d’Art i Natura de Farrera i La Chambre d’Eau.2021cast / cat